Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. November 26. 10:27, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kollégiumban árult drogot egy banda Mosonmagyaróváron

Kollégiumban árult drogot egy banda Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróvári kábítószer-kereskedő hálózat öt tagja ellen emeltek vádat, mert egy kollégiumban egymásnak adták, majd értékesítették a kábítószert.

A beszerzési forrást jelentő elsőrendű vádlottól a hatóságok tavaly nyáron amfetamint, félkilónyi marihuánát, több mint fél kiló kokaint, 150 lőszert, az álmennyezet alól pedig tízezer eurót (több mint 3,2 millió forint) foglaltak le – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

Takács Péter főügyész közleménye szerint a kábítószerek összességében különösen jelentős mennyiségűnek számítanak.

A másodrendű vádlottól 1,7 millió forintot, a harmadrendű vádlottól 99 lőszert foglaltak le. Ők összesen négyszáz gramm marihuánát adtak tovább. A drogot a kollégiumban az ott lakó negyed- és ötödrendű vádlott terjesztette. A vádirat szerint legalább 125 alkalommal értékesítettek a kollégiumi szoba ágyneműtartójában tárolt összesen négyszáz gramm kábítószerből. A szobában egy befőttesüvegben 565 ezer forintot is találtak a hatóságok.

Az elsőrendű vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem és lőszerrel való visszaélés, a másik négyet kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolják. Ha beismerik tettüket, az elsőrendű vádlottra hat év, a többiekre három év szabadságvesztés kiszabását indítványozza a főügyészség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket