Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Április 04. 17:12, szombat | Külföld
Forrás: mti

Kínában a járvány halálos áldozataira emlékeztek

Kínában a járvány halálos áldozataira emlékeztek

A koronavírus-járvány halálos áldozataira emlékeztek Kínában szombaton.

A kínai halottak napján (csingming ünnep) helyi idő szerint délelőtt tíz órakor országszerte megállt az élet három percre, megszólaltak a szirénák, a hajókürtök, de az autósok is dudáltak.

A középületeken, illetve világszerte a kínai diplomáciai képviseleteken félárbócra engedték a kínai lobogót.

A kínai államtanács közleménye szerint a járvány áldozatai és a kór elleni küzdelemben életüket vesztő emberek emlékének szólt a tiszteletadás.

A csingming több mint 2500 éves múltra visszatekintő hagyomány, a halottakra emlékezés ünnepe, amit a sírlesöprés napjának is szoktak nevezni. Az emberek ilyenkor szokás szerint pénzt szimbolizáló papírokat égetnek és füstölőket gyújtanak hozzátartozóik sírjainál.

Mivel Kínában továbbra is járványügyi korlátozások vannak érvényben, ezért számos tartományban a hatóságok arra kérték az embereket, hogy az idén ne menjenek a temetőkbe, inkább otthon emlékezzenek halottaikra. Sok temető az ünnepi hétvégén korlátozta a látogatók számát.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) március 11-én nyilvánította világjárványnak a kínai Vuhanból globálisan szétterjedt kórt.

Kínában eddig 82 518 fertőzöttet regisztráltak, 3330-an belehaltak az új típusú koronavírus okozta Covid-19 betegségbe, mintegy 77 ezren meggyógyultak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.