Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Október 02. 17:48, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Kifosztotta és hagyta meghalni kerekesszékes lakótársát egy pár

Kifosztotta és hagyta meghalni kerekesszékes lakótársát egy pár

Elrendelte a budakörnyéki bíróság egy férfi és egy nő letartóztatását, akik éveken át elvették és felélték idős kerekesszékes lakótársuk nyugdíját, majd amikor az rosszul lett, nem hívtak orvost és hagyták meghalni

- tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék szerdán az MTI-t. A rendőrség a párt és harmadik társukat - aki ismeretlen helyen tartózkodik - nyereségvágyból, védekezésre korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítja.

A közlemény szerint a bűncselekmény idején 69 éves sértett mindkét lábát korábban amputálták, a férfi tolószékkel közlekedett, a családjával összeveszett, alkoholista volt. Ugyanabban az albérletben lakott 2006-ban, mint az elsőrendű gyanúsított, ott ismerkedtek meg egymással.

Ezt követően a vádlott, majd későbbi élettársa albérletről albérletre hurcolták a férfit. Étellel ugyan ellátták, de ezen felül nem gondoskodtak róla.

A férfi többször rosszul lett, kórházba és hajléktalanszállóra került, ám a gyanúsítottak, miután megfélemlítették, minden alkalommal kihozták az intézményekből és továbbra is fosztogatták a bankkártyáját. Előfordult, hogy a sértett szociális munkások segítségével letiltatta a kártyát, ám a gyanúsítottak újat csináltattak vele - ismertette a törvényszék.

A férfit 2017 októberében a gyanúsítottak magukkal vitték a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei átmeneti szállása lábadozórészlegéről, majd miután újra lenullázták a bankkártyáját, a Pest megyei Szentmártonkátára utaztak vele.

A következő négy napban a sértett alig evett, fájlalta a gyomrát, alig tudott beszélni, de orvost nem hívtak hozzá. Október 28-án este az egyik gyanúsított észrevette, hogy a férfi zihálva lélegzik, ám ekkor sem hívtak orvost. A sértett aznap este meghalt, holttestét a gyanúsítottak a kerekesszékkel együtt kivitték az erdőbe, ott találtak rá.

A nyomozás adatai szerint a férfi nem halt volna meg, ha orvosi segítséget kapott volna - tartalmazza a közlemény.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket