Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. Június 08. 07:30, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Két vitorlázórepülő ütközött Esztergomban – ketten meghaltak

Két vitorlázórepülő ütközött Esztergomban – ketten meghaltak

Leszállás közben, az esztergomi repülőtértől 100-150 méterre ütközött össze vasárnap az a két vitorlázórepülő, amelyek közül az egyik lezuhant és a benne ülő két ember meghalt.

Közölte Antalics Tamás, Aero Club Esztergom motorosrepülő-szakosztályának vezetője az MTI-vel vasárnap. Elmondása szerint a lezuhant gépen egy többéves tapasztalattal rendelkező oktató és egy növendék ült, a másik vitorlázógépet egy egyedül repülő növendék vezette, aki sérülések nélkül leszállt.

Hozzátette, hogy a rendőrség a Polgári Légiközlekedési Hatóság munkatársaival közösen vizsgálja a baleset körülményeit.

Még hónapokig tarthat, mire a szakértők pontosan feltárják az esztergomi repülőtéren vasárnap történt, két halálos áldozatot követelő baleset körülményeit - mondta a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) kommunikációs vezetője az MTI-nek.

Bajkó Erika közlése szerint a balesetet szenvedett Góbé típusú vitorlázó repülőgépek Esztergom repülőteréről szálltak fel oktató- és gyakorlórepülésre. Az egyikben egy többéves tapasztalattal rendelkező oktató és egy növendék ült, a másik vitorlázógépet egy képzettebb, egyedül repülő növendék vezette.

Az eddigi információk szerint miután a pilóták befejezték a feladataikat, leszálláshoz készültek. Az egyik gép egyenes vonalú pályán, a másik pedig oldalról, fordulóval közelítette meg a siklópályát.

A gépek eddig tisztázatlan körülmények között, mintegy 50-100 méter magasan összeütköztek. Annak a gépnek, amelyen az oktató és a növendék tartózkodott, az ütközés miatt letört a farokrésze, így a jármű irányíthatatlanná vált és lezuhant. A gépen utazó két ember ekkor veszítette életet - tette hozzá.

A másik vitorlázó is súlyosan megsérült, de a pilóta le tudta tenni a gépet a repülőtéren - mondta Bajkó Erika.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket