Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. Szeptember 25. 07:41, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Kanadában szóródtak szét a műhold darabjai

Kanadában szóródtak szét a műhold darabjai

Az amerikai műhold szombat hajnalban áthatolt az atmoszférán, és széttört darabjai Kanadában szóródtak szét a NASA szerint. Elképzelhető, hogy kanadai twitterezők látták, amikor törmelékek lehullásáról számoltak be.

Okotoks annak a városnak a neve - a nyugat-kanadai Calgarytől délre - amely felett látták a lehulló törmelékeket.

Az Európai Űrügynökség (ESA) szóvivője a németországi Darmstadtban közölte, hogy a szervezet számítása szerint a műhold közép-európai idő szerint 6 óra 20 perckor csapódott be, de az amerikai társhivatal ezt még nem erősítette meg. A becsapódási területről csak annyit tudott mondani a szóvivő, hogy nem Európában van, hanem valószínűleg Észak-Amerikában.

A NASA előzetes számításai szerint közép-európai idő szerint szombat hajnalban, 5 óra 45 perc és 6 óta 45 perc között kellett becsapódnia a szatellitnek, de az amerikai űrkutatási hivatal nem tudta meghatározni, hogy darabjai hol szóródhatnak szét - tájékoztatott az Inforádió.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket