Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. December 16. 10:54, szombat | Belföld
Forrás: mti

Jónak lenni jó! - Vasárnap egész napos műsorfolyammal várja a felajánlásokat a közmédia

Jónak lenni jó! - Vasárnap egész napos műsorfolyammal várja a felajánlásokat a közmédia

Egész napos műsorfolyammal várja vasárnap a felajánlásokat a közmédia a hatodik Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányában, amelynek kedvezményezettje ezúttal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Az összegyűlt adományt a hátrányos helyzetű családokban élő gyermekek és mozgássérült fiatalok segítésére, a gyerekesély programra, valamint a mentőszolgálat fejlesztésére fordítja a szeretetszolgálat - mondta el Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek Főszerkesztőségének vezetője az MTI-nek.

Az 1350-es adományvonalon eddig mintegy 21 millió forint, az adomanyozz.hu oldalon 3 millió forint, a vásárlásra meghirdetett tárgyakból pedig több mint 1,3 millió forint gyűlt össze. Az érdeklődők vasárnap több tárgyra is licitálhatnak: 1957-es tokaji aszúra, tetovált Formula 1-es abroncsra, Rafael Nadal világelső teniszező ütőjére, Plácido Domingo operaénekes dedikált Real Madrid futballmezére és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. Jónak lenni jó! részére készített felajánlására. A herendi lámpán Hercegh Anita, a köztársasági elnök felesége, valamint Marton Éva operaénekes és Szilágyi Áron olimpiai kardvívó aláírása szerepel. A további megvásárolható tárgyakat a mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon lehet megtekinteni - ismertette a részleteket a főszerkesztő.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a kispénzűek és a vagyonosabbak egyaránt adakoznak. Egy budapesti cég 40 millió forint értékű könnyűszerkezetes, kulcsrakész ház megtervezését és felépítését vállalta egy nagycsalád számára. A Demján Sándor Alapítvány úgy támogatja a kezdeményezést, hogy a beérkező magánfelajánlások összegét annak 50 százalékával megemeli, így minden adományozó támogatása másfélszer annyit ér. A Spar áruházakban a Máltai Szeretetszolgálat jótékonysági akciójában vásárolt tartós élelmiszert is forintosítják majd, így tudják visszajelezni az adományozóknak, hogy mennyit gyűjtöttek országosan a rászorulók számára - fűzte hozzá.

December elején meghirdették a Jóság hónapját, így nemcsak pénzt, hanem élményeket, munkájukat, tudásukat is felajánlhatják a segíteni szándékozók. Jelentkeztek már olyanok, akik elmennének ételt, teát osztani a hajléktalanoknak, a Bocuse d'Or Akadémia séfjei együtt főztek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kelta Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjaival, a Fradi vízilabda csapata pedig gyulaji gyerekeket fogadott és játszott velük a december 6-i kupafordulón.

A jótékonysági kezdeményezéshez csatlakozva a közmédia 180 perc című műsorának stábja külön gyűjtést rendez, az M2 Hetedhét gyerekhíradó csapata játékokat ajándékozott a családok átmeneti otthonaiban élőknek, a Ridikül című műsor pedig vendégkönyvét ajánlotta fel - mondta el Siklósi Beatrix.



A reggel 9-től este fél 11-ig tartó műsorfolyam fő helyszíne Kecskemét lesz, de a budapesti Batthyány térre, Szentendrére, Pécsre és Beregszászra is kapcsolnak. Az érdeklődők a Duna, a Duna World, az M1, az M5, a Kossuth és a Petőfi Rádió műsoraiban és az online felületeken követhetik nyomon a gyűjtést és ismerhetik meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tevékenységét. A műsorvezető Novodomszky Éva, Kovács Koko István, Székely Dávid, Takács Bence és Bősze Ádám lesz, valamint Miklósa Erika operaénekes és Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója is csatlakozik majd. A műsornak exkluzív interjút adott Hercegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete - hangsúlyozta a főszerkesztő.

Napközben több alkalommal kapcsolnak a Fővárosi Nagycirkuszba, amelynek előadásaira hátrányos helyzetű családokat is meghívtak és gyűjtés is tartanak. A cirkusz minden tizedik telefonálónak, aki a vasárnapi műsorban felajánlást tesz, két tiszteletjegyet biztosít - fűzte hozzá.

Az MTVA hatodik alkalommal rendezi meg a Jónak lenni jó! jótékonysági akciót, amely 2012-ben a Böjte Csaba szerzetes alapította Dévai Szent Ferenc Alapítványt mintegy 100 millió forinttal, 2013-ben a Katolikus Karitászt csaknem 120 millió forinttal, 2014-ben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet 167 millió forinttal, 2015-ben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot 225 millió forinttal, a Magyar Református Szeretetszolgálatot pedig tavaly mintegy 261 millió forinttal támogatta.

Címkék: Jónak lenni jó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket