Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Március 20. 05:03, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Jelentős lehűlés várható a hétvégén

Jelentős lehűlés várható a hétvégén

Jelentős lehűlés várható a hétvégén: pénteken helyenként még 20 foknál is melegebb lesz, míg vasárnap néhol már csak plusz 1 fokig melegszik fel a levegő

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken sok lesz a napsütés. Csapadék az ország döntő részén nem várható, de Borsodban és környékén egy-egy futó zápor előfordulhat. A leghidegebb órákban 0-7 fok lesz, napközben 17-21 fokig melegszik fel a levegő.

Szombaton észak felől lassan megnövekszik a felhőzet, előtte északon néhány órára, délen több órára kisüt a nap. Késő délutánig az ország északi felén szórványosan, estétől délebbre is többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar, északkeleten, északon este havas eső, hó is lehet. A szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A minimumhőmérséklet 2 és 8, a maximumhőmérséklet 12 és 20 fok között alakul.

Vasárnap többfelé várható eső, zápor, majd a csapadék északkelet felől szűnni kezd, illetve egyre inkább elszórt hózáporra vált. A szél nagy területen lesz erős vagy viharos. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 3 fok között alakul, de a szélvédett fagyzugokban több fokkal hidegebb várható. A legmagasabb hőmérséklet plusz 1 és 6 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket