Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Április 28. 10:03, péntek | Életmód
Forrás: mti

Javult a rákos megbetegedések gyógyulásának aránya

Javult a rákos megbetegedések gyógyulásának aránya

Az Országos Onkológiai Intézet (OOI) felmérése szerint 2006 és 2013 között 12-13 százalékkal javult a rákos betegek gyógyításának eredményessége Magyarországon

- jelentette ki az M1 aktuális csatorna műsorában az OOI főigazgatója. Kásler Miklós közölte: a legjelentősebb előrelépés a hererák, a szájüregi rákok és az emlőrák esetében történt; az utóbbiak 70 százaléka már teljesen meggyógyítható.

Ezzel együtt Magyarországon az összes halálozás 26 százaléka daganatos megbetegedés miatt következik be, ami megegyezik az uniós átlaggal - tette hozzá az orvosprofesszor.

Azt mondta: az a legeredményesebb küzdelem, ha kiiktatjuk életünkből a rákkeltő tényezőket, valamint minél gyakrabban veszünk részt szűrésen. Ez utóbbi a méhnyak-, a vastagbél- és az emlőrák esetében lehetséges.

Példaként említette, hogy ha a veszélyeztetett korosztályban lévő magyar nők nem csupán 39-42 százalékra járna szűrésre, jóval eredményesebb lehetne a gyógyítás is.

Címkék: betegség, gyógyulás, rák

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 15:29, csütörtök | Életmód

Nagy Márton: tervben van a fogyasztóvédelmi intézményrendszer megerősítése

Jelenleg vizsgálat zajlik a Microsoft és a Temu ellen.

2024. Szeptember 19. 06:00, csütörtök | Életmód

NMHH: az internethasználatban Magyarország az első tíz között van az Európai Unióban

Az elmúlt évtizedben gyorsabban nőtt az internethasználók aránya Magyarországon, mint más uniós országokban, így az ország a webhasználatban nagyot lépett előre

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Életmód

Nagy Márton: ösztönözni kell a mesterséges intelligencia vállalati felhasználását

A kormány kiemelt célja a hazai kkv-k versenyképességének fejlesztése, ehhez ösztönözni kell a mesterséges intelligencia (MI) vállalati felhasználását

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Életmód

Szeptember végén kerül a mozikba a Kaláka együttesről szóló dokumentumfilm

Szeptember 26-tól vetítik országszerte a mozik a legendás Kaláka együttesről szóló, Kaláka - a Kárpátoktól a Karib-tengerig című egész estés dokumentumfilmet, Pigniczky Réka rendezését.