Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Február 26. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

Itt az első Ubuntu táblagép

Itt az első Ubuntu táblagép

A Canonical leleplezte az első Linux-alapú Ubuntu tabletet, amelyet Barcelonában is bemutat a mobilexpón a gyártó. Egyelőre partnereket keresnek az OS-hez.

Igazi multitask élményt kínál a Linux-alapú Ubuntu rendszer, amely forradalmasíthatja a táblagépek piacát. A táblagépen egyszerre folytathatunk videobeszélgetést Skype-on, eközben a megbeszélés alapján módosíthatjuk a dokumentumokat, de ugyanúgy posztolhatunk üzenetet Facebookon, miközben épp egy mozifilmet nézünk. Az Ubuntu tablet kiváló híd lehet a PC és az okostelefonunk között is.

A Linux-rendszer megnövelt biztonságot ad a felhasználónak, ugyanis különválasztja a felhasználót a vendégtől. A multifelhasználós védelemmel ellátott rendszer ideális lehet munkahelyre vagy családban is.

tablet-media-player-large

Az Ubuntu táblagépen nincsenek gombok, minden fontosabb funkció, mint az applikációk közti váltás vagy a beállítások, kétoldalt vannak elrejtve, de a Home gombra például nincs is szükség, ugyanis egy suhintásra elérünk bármit. A bal oldalon a kedvenc appjaink rejtőznek.

tablet-branded-and-apps (1)

Ha már az appoknál járunk, a rendszer nincs megkötve a HTML5-tel, a natív applikációk rendkívül gyorsan működnek. A BlackBerry- és Android-fejlesztők pedig könnyedén publikálhatják applikációkat az Ubuntura is. A megjelenés napjától pedig már elérhető lesz a Facebook, a Twitter, a Google Maps, a Gmail és a Spotify.

A Canonical egyelőre keresi a jelentkezőket, akik minden bizonnyal szép számmal vannak, így bárki jelentkezhet a projektbe. A fejlesztők az applikációik elkészítéséhez pedig itt minden segítséget megkaphatnak.

Címkék: táblagép

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket