Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. November 07. 06:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Ingyenes családi napot tart vasárnap a Magyar Természettudományi Múzeum

Ingyenes családi napot tart vasárnap a Magyar Természettudományi Múzeum

Interaktív ismeretterjesztő előadások, előállat- és könyvbemutató, koncertek, valamint kézműves foglalkozások is várják a látogatókat vasárnap Budapesten a Magyar Természettudományi Múzeum ingyenes családi napján.

Az a gyerek, aki ma köveket gyűjt lehet, hogy később híres geológus lesz, azok pedig, akik a dinóstandnál a csontvázakat tanulmányozzák, lehet, hogy egyszer híres paleontológusként végeznek majd ásatásokat - hangsúlyozta Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára, a rendezvény fővédnöke a vasárnapi eseményen.

Mint mondta, a természettudományi múzeum olyan hely, ahol a gyerekek mellett a felnőttek is jól érzik magukat. Az intézmény számtalan élményt biztosít: a régi kor hagyományait, az ősidőkből összegyűjtött kincseket ötvözi a modern kor vívmányaival, mindezt interaktív módon, élményszerűen mutatja be, és emellett biztonságos infrastrukturális körülményt is biztosít a látogatóknak, akik minőségi élményekkel és több tudással térhetnek haza.

Kiemelte, hogy már másodszor kapta meg az intézmény a családbarát múzeum címet. Ez a díj is azt mutatja, hogy az intézmény vezetői és munkatársai mindennap azért dolgoznak, hogy mindenki minőségi időt tudjon eltölteni a múzeumban.

Szende László, a KIM főosztályvezetője hangsúlyozta: a családi napon izgalmas és sokrétű programok várják a családokat, amelyek a közösség fontos építőkövei.

Ebben a válságos időszakban a múzeum egy olyan biztos pontot nyújt, ahol ki lehet kapcsolódni, de olyan örök értékeket is kínál, amely a nagyközönség és a családok számára is egyaránt fontosak - mutatott rá a főosztályvezető.

Bernert Zsolt, a múzeum főigazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy december első vasárnapján szintén ingyenes programokkal készülnek a látogatóknak.

Mint az eseményen elhangzott, a természettudományi múzeum kulturális szolgáltatásával elkötelezetten támogatja a családokat. Célkitűzései között szerepel a gyerekek környezettudatos nevelésének fenntartása és fejlesztése. Évente több mint százezer gyermek látogat el az intézménybe családdal vagy óvodai, iskolai csoporttal.

Fotó: Magyar Természettudományi Múzeum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket