Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Január 21. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Influenzajárvány idején a legfontosabb a rendszeres és alapos kézmosás

Influenzajárvány idején a legfontosabb a rendszeres és alapos kézmosás

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosai Szolgálat szerint járvány idején a fertőzés megelőzésében az általános személyi higiénés magatartás a döntő, ennek egyik legegyszerűbb módja a rendszeres és alapos kézmosás.

A szervezet pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint kétszer annyian fordultak orvoshoz az influenzás panaszokkal, mint az előző héten, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumában végzett virológiai vizsgálatok során a betegeknél influenza A vírus okozta fertőzést igazoltak.

Az influenza megelőzésének leghatékonyabb eszköze a védőoltás, beadatásának még ilyenkor is lehet szerepe a betegség elkerülésében. Az ebben az időszakban végzett oltások esetén már fennáll a lehetősége annak, hogy az oltott személy azelőtt megbetegszik, hogy a védőoltás kifejtené hatását.

Influenza járvány idején a fertőződés esélye csökkenthető a zsúfolt helyek elkerülésével és az általános személyi higiénés szabályok betartásával, különös tekintettel a kézhigiénére, a köhögéssel-tüsszentéssel kapcsolatos etikettre.

Az ÁNTSZ gyakori, meleg vizes, szappanos kézmosást, tüsszentés, köhögés esetén zsebkendő használatát, a zsúfolt helyektől való távol maradást, a kézfogás mellőzését javasolja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket