Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Július 18. 15:13, kedd | Belföld
Forrás: mti

Hétfőn még a hidegrekord dőlt meg, szerdára már a hőség miatt figyelmeztetnek

Hétfőn még a hidegrekord dőlt meg, szerdára már a hőség miatt figyelmeztetnek

Hétfőn a Nógrád megyei Zabaron még megdőlt a napi hidegrekord, szerdára már több megyére a hőség miatt adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy július 17-én megdőlt a minimumhőmérséklet országos rekordja. A korábbi rekord 5,6 Celsius-fok volt, amelyet 1996-ban mértek Szécsényben. Hétfő hajnalban viszont a Nógrád megyei Zabaron 5,5 fokig csökkent a hőmérséklet - tették hozzá.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: kedd délután, este az Északi-középhegység vidékén (főként keleti felén) nem zárható ki egy-egy - kisebb területre korlátozódó - zivatar. Szerdán késő délután, este a Dunántúl északnyugati felén lehet egy-egy zivatar, de heves zivatar nem valószínű.

Kiemelték továbbá, hogy szerdán a napi középhőmérséklet a Dél-Alföldön és a Kisalföldön már több helyen 25 fok körül alakulhat. A tartós hőség veszélye miatt szerdára Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Győr-Moson-Sopron megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Az előrejelzés szerint szerda hajnalra 12-17 fokig hűl le a levegő, de a magasabban fekvő tájakon melegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között lesz.

A következő napokban várhatóan tovább fokozódik a hőség, pénteken akár 37 fokig is felmelegedhet a levegő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket