Zemplén infó
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2017. Május 09. 15:00, kedd | Külföld
Forrás: Kokes János, az MTI tudósítója jelenti:

Hat év börtönt kapott egy cseh fiatalember, mert csatlakozni akart az Iszlám Államhoz

Hat év börtönt kapott egy cseh fiatalember, mert csatlakozni akart az Iszlám Államhoz

Hat év börtönbüntetésre ítéltek kedden Prágában egy cseh fiatalembert, aki az év elején Szíriába indult, hogy csatlakozzon az Iszlám Állam terrorista szervezethez.

Jan Silovsky ügyében a prágai fellebbviteli bíróság hozott súlyosbított ítéletet, miután az államügyész megfellebbezte a pilseni regionális bíróság korábbi ítéletét, amely három év három hónapról szólt. Az ítélet jogerős.

A cseh fiatalembert februárban az isztambuli repülőtéren tartóztatta le a török rendőrség, ahonnan a szír határ közelében lévő Gaziantep városba, majd Szíriába akart utazni. Miután a fiatalember beismerte utazásának célját, tehát hogy csatlakozni akart a terrorista szervezethez, a török rendőrség átadta őt a cseh hatóságoknak.

Silovsky eredetileg a cseh hatóságoknak is beismerte, hogy az Iszlám Állam hadseregéhez akart csatlakozni, de később vallomását módosította. Azt mondta, nem ő akart gyilkolni, hanem azt akarta, hogy ő essen el a harcokban.

Bár a védőügyvéd azt állította, hogy ügyfele beteg, a bíróság ezt nem ismerte el, Silovsky cselekedetét társadalmilag rendkívül veszélyesnek minősítette, és a vádlottat jogerősen hat év szabadságvesztésre ítélte. Csehországban büntetendő cselekmény, ha valaki bármilyen módon terrorista szervezetet támogat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 09:00, szombat | Külföld

A Hezbollah 250 harcosát ölték meg az izraeli haderők a libanoni szárazföldi hadműveletben

Az izraeli hadsereg (IDF) pénteken bejelentette, hogy a négy napja elindított dél-libanoni korlátozott hadműveletekben eddig az Iránból támogatott libanoni Hezbollah síita terrorszervezet kétszázötven harcosát ölték meg.

2024. Október 05. 08:55, szombat | Külföld

Csökkent az első három negyedévben a német autógyártás

2024. Október 04. 07:47, péntek | Külföld

Bejelentette Vuhledar elfoglalását az orosz védelmi minisztérium

Ellenőrzése alá vonta Vuhledar várost a donyecki régióban az orosz hadsereg - jelentette be csütörtök délután az orosz védelmi minisztérium.

2024. Október 03. 08:04, csütörtök | Külföld

Az Egyesült Államok árvíz sújtotta délkeleti államaiban tovább növekedett az áldozatok száma, és tömegeknél nincs áram

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban kedden folytatódott a Helene hurrikán és az árvizek utáni kármentesítés, miközben a halálos áldozatok száma tovább növekedett.