Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Május 11. 09:24, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Három országos rádiónak van milliós napi hallgatótábora

Három országos rádiónak van milliós napi hallgatótábora

Három országos rádiónak, a Retro Rádiónak, a Petőfi Rádiónak és a Kossuth Rádiónak van milliós napi hallgatótábora

- olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pénteken nyilvánosságra hozott - az első negyedéves hallgatottsági adatokat tartalmazó - összefoglalójából.

Az NMHH adatai szerint naponta csaknem 5,8 millióan, hetente több mint 7,2 millióan hallgatnak rádiót, ez azt jelenti, hogy országosan a 15 éves vagy idősebb lakosság 69 százaléka naponta, míg 87 százaléka hetente rádiózik - áll az összefoglalóban.

Egy átlagos napot alapul véve országosan a legtöbben, 1,5 millióan a Retro Rádiót hallgatják, azt követi a Petőfi Rádió 1,3 milliós, majd a Kossuth Rádió 1,1 milliós hallgatótáborával. A negyedik a Rádió 1, amelynek átlagos napi közönsége 949 ezer.

Az ötödik helyen a Dankó Rádió áll 284 ezres hallgatótáborával, amelyet a Bartók Rádió követ napi 80 ezer hallgatóval. Az InfoRádiónak 55 ezres közönsége van, a Jazzy Rádió 31 ezer, a Duna World 11 ezer hallgatót tudhat magáénak, csakúgy, mint a Tilos Rádió.

A fővárosban a 15 éves vagy idősebb lakosság 62 százaléka naponta, 84 százaléka heti rendszerességgel hallgat valamilyen rádiót. Budapesten a legnagyobb átlagos napi hallgatószám alapján 190 ezres közönségtáborával a Rádió 1, illetve a Retro Rádió vezet, harmadik helyen pedig (173 ezres hallgatószámmal) a Kossuth Rádió áll, a negyedik pedig a Petőfi Rádió, 121 ezer hallgatóval. Az InfoRádió napi elérése 34 ezer, a Dankó Rádióé 28 ezer, a Jazzy Rádióé 20 ezer fő. Napi 15 ezer hallgatóhoz szól a Bartók Rádió, a Tilos Rádió pedig hatezerhez.

Az országos, a fővárosi és a megyei jogú városi rádiókelső negyedévi részletes hallgatottsági eredményei a hatóság honlapján, a Kutatások menüpontban böngészhetők, ugyanott megtalálhatók a felmérés korábbi eredményei is.

A rádiók és az ügynökségek korlátlanul férhetnek hozzá a rádiópiaci szakemberek által javasolt módszertan alapján előállított adatokhoz, a nyilvánosság azonban szűkített információkat kap a piaci szereplők gazdasági érdekeinek védelmében - írták.

Címkék: hallgatottság, rádió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket