Hírek
2013. Július 30. 10:09, kedd |
Életmód
Forrás: infoAjka
Három grácia a Rezidencián
Rendhagyó, könnyed borhétvégére várja a vendégeket az Andrássy Rezindencia Wine & Spa augusztus 9. és 11. között.
A Zempléni Fesztivál és a Rezidencia közös, exkluzív programján különleges kulináris és zenei élményben lehet részük azoknak, akik Tarcalon töltik a nyár utolsó hónapjának második hétvégéjét.
Észak-Magyarország legnagyobb nyári, kulturális rendezvénysorozata, a „Kiváló Minősítésű Művészeti Fesztivál” kategóriába sorolt Zempléni Fesztivál vibráló különlegessége a műfaji és területi sokszínűségben rejlik, hiszen a környék minden jelentősebb településén változatos programok várják a közönséget. Ezt a fesztiválhangulatot varázsolja egy hétvégére a szállodán belülre a Rezidencia.
A program csúcspontja természetesen a szombat esti borvacsora lesz, amikor Tokaj-Hegyalja sikeres borásznői lesznek az esemény vendégei. Berecz Stephanie, Bárdos Sarolta és Bott Judit neve minden a tokaji borok iránt érdeklődő számára ismerős, hiszen mindhárman bizonyították, hogy tehetséggel és kitartó munkával sikert lehet aratni a borászok férfiak uralta világában.
Idén „Az év borász felfedezettje” díjjal jutalmazott Berecz Stephanie, a Kikelet Pince világlátott borásza olyan elismert professzoroknál tanult Bordeauxban, mint Pascal Ribereau-Gayon és Denis Dubourdieu. Közel húsz éve él hazánkban, és úgy megszerette a világon egyedülálló tokaji dűlőket, hogy ma már hegyaljainak vallja magát.
Bárdos Sarolta a borvidék „Év bortermelője” címét nyerte el 2012-ben. Családi gazdálkodásban művelt Tokaj Nobilis szőlőbirtokuk borai már nem csak itthon, de külföldön is egyre elismertebbek.
Bott Judit férjével hét éve alapított pincészete is egyre népszerűbb, sokan esküsznek rá, hogy az igazán kifinomult, elegáns hegyaljai borok a Bott Pince falai között születnek.
A Rezidencia egyedüli hangulatú Átrium Télikertjében és a teraszon szervírozott ínyenc vacsora alatt a három pincészet legnépszerűbb nedűit kóstolhatják a vendégek a furminttól az 5 puttonyos aszúig, köztük azt a Három Grácia fantázianevű, 2012-es évjáratú száraz bort, mely a hölgyek közös munkájának eredménye. A borokhoz természetesen az Esszencia Étterem séfje által készített, légiesen könnyű ételkülönlegességek társulnak. Kaviáros tatár beefsteak, mediterrán zöldsalátával kínált füstölt vajhal, fácán erőleves és rózsaszínűre sült báránygerinc vargányás kelkáposzta főzelékkel, fűszeres kecskesajt golyókkal – néhány példa a teljesség igénye nélkül az exkluzív, hétfogásos menüből.
A légies nyáresti vacsora élményét a Mrs. Columbo zenekar által tolmácsolt üde dallamok emelik a szálloda kertjében megrendezett koncerten. Az ötéves múltra visszatekintő formáció „[Re]Make Up” című lemezét idén „Az év hazai jazz albuma” kategóriában Fonogram-díjjal jutalmazták. Az együttes stílusa ötvözi a klasszikus zene, a rock és a jazz sajátosságait. Könnyen fogyasztható, vidám, ugyanakkor igényes dalaikkal a kevésbé zeneértő hallgatót is pillanatok alatt leveszik a lábáról.
A hétvégi program résztvevői természetesen igénybe vehetik a hotel VinoSense Spa részlegét is, ahol jakuzzi, úszómedence, finn- és infra szauna, barlangfürdő, sókamra, gőzfürdő és élményzuhanyok közül válogathatnak.
A borvacsora lehetősége a nem szálló vendégek részére is nyitva áll, aki pedig csak a Mrs. Columbo-t szeretné meghallgatni, erre is van lehetőség. A koncertbelépőben egy pohár tokaji bor is benne foglaltatik az Andrássy Rezindencia Wine & Spa ajándékaként.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Január 10. 08:17, péntek | Életmód
Közel 20 ezren fordultak már orvoshoz, influenzás tünetekkel
A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint 2024. december 30. és 2025. január 5. között az országban 19 900-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel
2025. Január 09. 07:31, csütörtök | Életmód
A memóriazavarok kezeléséhez vihet közelebb magyar és amerikai kutatók felfedezése
Az emberi hajszálnál százszor vékonyabb struktúrákban sikerült megfigyelni az emlékek megszületését egy magyar kutatók által fejlesztett speciális mikroszkóp segítségével.