Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Május 09. 18:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Hamis receptek felhasználásáért ítélték el két nőt Nagykanizsán

Hamis receptek felhasználásáért ítélték el két nőt Nagykanizsán

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek két budapesti nőt Nagykanizsán, amiért hamisított receptekkel próbáltak meg gyógyszereket kiváltani - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t.

Vándor Virág az előzményekről közölte: a két vádlott 2016 áprilisában azért utazott Nagykanizsára, hogy orvosi rendelőkből lopott, hamis adatokkal kitöltött recepteket váltsanak ki. A vényeken olyan pszichoaktív gyógyszerek szerepeltek, amelyeket csak szakorvos írhat fel, és hatóanyag-tartalmuk miatt - mint droghelyettesítő anyag - jól értékesíthetők a feketepiacon.

A két vádlott hét patikában váltott be recepteket úgy, hogy az elsőrendű vádlott több esetben hamis igazolványt mutatott fel.

A Nagykanizsai Járásbíróság első fokon ötrendbeli közokirat-hamisítás bűntettében és 19 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségében találta bűnösnek kedden az elsőrendű vádlottat, akire 20 hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. Társát 12 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségében ítélték el 14 hónap fogházra, amelynek végrehajtását két évre függesztették fel.

Az ügyész három nap gondolkodási időt kért, ezért az ítélet még nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket