Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2024. Július 13. 08:38, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Folytatódik a Közlekedési Múzeum gyűjteményfejlesztése

Folytatódik a Közlekedési Múzeum gyűjteményfejlesztése

Járművek restaurálásával és további beszerzésekkel folytatódik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM) gyűjteményének fejlesztése.

A kormány által támogatott értékmentő programnak köszönhetően számos jármű restaurálása zajlik és jelentős beszerzések vannak folyamatban. A múzeum legújabb műtárgyai közé tartozik egy ritka Warszawa vágánygépkocsi, egy Pink Floyd különkiadású Volkswagen Golf III-as, egy Ikarus 405-ös és egy Ikarus 260 CNG-autóbusz - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

Két ikonikus villamos, az 1000-es sorozatú, 1061-es pályaszámú és az UV3 típusú, 3414-es pályaszámú villamos restaurálása folyamatban van. A munkálatokat nemrégiben tekintette meg Schneller Domonkos, az MMKM főigazgatója. A járművek vázszerkezetének bontása elkészült, jelenleg a szemcseszórást végzik a szakemberek. Hamarosan megkezdődik a kocsiszekrények külső burkolatának restaurálása és a tetőszerkezetek javítása, majd az utastér és a vezetőállások restaurálása.

A múzeum restaurál továbbá hat különleges autót, közte Csonka János 1900-as évek elejéről származó, igen ritka egyhengeres személygépjárművét, valamint egy Csepel D-450 teherautót és egy MÁVAG LO 3500 tehergépjárművet.

A múzeum jelenleg 20 Ikarus autóbuszt őriz az Ikarus-örökségből, amelyek többségével a nagyközönség még idén találkozhat, de az Ikarus-flotta is folyamatosan bővül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket