Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. Augusztus 15. 07:25, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Ez a megoldás garancia a törlesztésre

Ez a megoldás garancia a törlesztésre

Szeptembertől újra lehet víz azokban a komlói tömbházakban, ahol a szolgáltató a lakók adóssága miatt kapcsolta le a vizet.

Az önkormányzat a hátralékok kifizetésére olyan megoldást talált, amely garancia a törlesztésre. Lényege, hogy a fogyasztók hozzájárulnak ahhoz, hogy a különböző címen nekik járó szociális juttatásokból havonta 5 ezer forintot a hátralékuk rendezésére, 5 ezret pedig az átalánydíjra levonhassák. Az érintetteknek erről az önkormányzat szociális irodájában kell nyilatkozniuk, a vízszolgáltatás helyreállítása pedig augusztus 31-től kezdődik meg. „Azon a településrészen, ahol a vizet elzárták a fogyasztók nagyobb része szociális ellátásokban részesül. Ezeknek az ellátásoknak egy részét az önkormányzat levonja. 5 ezer forint törlesztőösszegben és 5 ezer forint átalánydíjban meghatározva” – nyilatkozta Simon János, Komló Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselője. (da)

hírTV

Címkék: megoldás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket