Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Július 03. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Esős kezdet után a hétvégén is meleg, napsütéses idő várható

Esős kezdet után a hétvégén is meleg, napsütéses idő várható

Pénteken sokfelé csapadékos, utána jellemzően száraz, napsütéses idő várható a hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken északnyugaton elszórtan záporvárható, máshol többfelé zápor, zivatar. A zivatarokat felhőszakadás, jégeső, viharos széllökések kísérhetik. Megélénkül, helyenként megerősödik a szél. Zivatarveszély miatt az egész országra, felhőszakadás veszélye miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével csaknem az egész országra adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. A legalacsonyabb hőmérséklet 16-21, a legmagasabb 24-29 Celsius-fok között alakul.

Szombaton a Tiszántúl keleti felén és a középső országrészben várható erőteljesebb gomolyfelhő-képződés, és arrafelé szórványosan, másutt a többórás napsütés mellett legfeljebb néhol valószínű zápor, zivatar. A szél élénk, helyenként erős lesz, zivatarok környezetében viharos széllökések lehetnek. A minimumhőmérséklet 14-20, a maximum 26-30 fok között valószínű.

Vasárnap napsütéses lesz az idő. A Tiszántúlon lesz helyenként zápor, zivatar, másutt nem várható csapadék. A szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 13-19 fok lesz. Napközben 27-32 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél