Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Január 10. 16:21, szerda | Belföld
Forrás: mti

Enyhítették a volt prostituáltat megkéselő pécsi férfi börtönbüntetését

Enyhítették a volt prostituáltat megkéselő pécsi férfi börtönbüntetését

Ötről négy év börtönre enyhítette szerdán a Pécsi Ítélőtábla annak az 57 éves férfinak a büntetését, aki 2016 nyarán életveszélyesen megkéselt egy nála lakó, korábban prostituáltként dolgozó nőt Pécsen.

A táblabíróság MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Pécsi Törvényszék korábban emberölés kísérlete miatt öt év börtönre ítélte a vádlottat. A másodfokon eljáró ítélőtábla Makai Lajos vezette tanácsa a férfi büntetését négy év börtönre enyhítette, egyebekben az elsőfokú ítéletet helybenhagyta.

A jogerős tényállás szerint az italozó életmódot folytató, büntetlen előéletű férfi 2016 januárjában befogadott lakásába egy hajléktalan nőt, aki korábban prostituált volt. Rendszeresek voltak köztük a veszekedések, a nő többször bántalmazta is a vádlottat, egyebek mellett sodrófával ütlegelte. Emiatt a vádlott feljelentést is tett lakója ellen. Szerette volna, hogy a nő elköltözzön tőle, de ennek érdekében azonban - a tábla megfogalmazása szerint - lépéseket nem tett.

2016. augusztus 12-én a sértett orvosi vizsgálatra kapott időpontot, de későn ébredt fel és emiatt folyamatosan megjegyzéseket tett a vádlottra. A férfi ezt megelégelve egy nagy késsel, de kis erővel megszúrta a fürdőszobában mosakodó sértett hátát. Az ezután kialakult dulakodásban aztán egyszer közepes erővel a mellkasán, egyszer pedig nagy erővel a hasán is megszúrta . A sértett az erkélyére menekült, onnan kiáltozott segítségért - írták.

A bíróság kiemelte, hogy a szúrások életveszélyes sérülést okoztak, a nő életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket