Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Július 13. 09:02, szerda | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Enyhítették a gyermekotthonban élő lányokat futtató pár büntetését

Enyhítették a gyermekotthonban élő lányokat futtató pár büntetését

Enyhítette kedden hozott jogerős ítéletével a gyermekotthonban élő, nevelésbe vett lányokat prostitúcióra kényszerítő, kaposvári párra első fokon kiszabott fegyházbüntetést a Pécsi Ítélőtábla.

Az elsőrendű vádlott nő, aki maga is prostitúciós tevékenységet végzett és élettársa, a másodrendű vádlott két 18 év alatti és egy 14 alatti, nehéz sorsú lányt fogadott magához, akit rábírtak arra, hogy szexuális szolgáltatásokat nyújtsanak - írta közleményében a bíróság.

A lányok a prostitúcióért kapott pénzt minden alkalommal átadták a vádlottaknak. Amikor jelezték, hogy nem akarják csinálni ezt a tevékenységet, a nő és a férfi megfélemlítéssel bírta rá őket annak folytatására.

A Kaposvári Törvényszék február 10-én, első fokon társtettesként elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka miatt a nőt 11 év, a férfit mint többszörösen visszaesőt 14 év fegyházra ítélte, valamint 8 és 10 évre eltiltotta őket a közügyek gyakorlásától. Az ítélet szerint a nő legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése esetén, élettársa egyáltalán nem bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlottak enyhítésért fellebbeztek. A táblabíróság az elsőrendű vádlott esetében 8 évre, a másodrendű vádlott esetében 12 év 6 hónapra enyhítette a szabadságvesztést, egyebekben a törvényszék ítéletét helybenhagyta.

Az indoklás szerint az elsőfokú ítélet eltúlzottan súlyos volt, és nem vette figyelembe enyhítő körülményként az elsőrendű vádlott büntetlen előéletét, valamint a másodrendű vádlott beismerő vallomását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket