Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Augusztus 21. 07:11, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben a hőség miatt

Első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben a hőség miatt

A hőség miatt néhány megyére és a fővárosra a másodfokú figyelmeztetést is kiadták keddre. Emellett az ország nagy részén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden hajnalban az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: a középhőmérséklet több helyen eléri a 25, 26, főként a középső területeken a 27 Celsius-fokot. Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adták ki a másodfokú figyelmeztetést. Az ország többi területén - Vas és Zala megye kivételével - elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet 31-35 fok között alakul. Késő estére 23-28 fok közé hűl le a levegő.

Kiemelték továbbá, hogy délután, kora este főként északkeleten, az Északi-középhegységben, a középső országrészben és a Dunántúl délkeleti részén lehetnek zivatarok. Zivatarban átmeneti intenzívebb csapadék, szélerősödés várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket