Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Március 19. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:

Először van magyar nemzeti stand a bolognai nemzetközi kozmetikai vásáron

Először van magyar nemzeti stand a bolognai nemzetközi kozmetikai vásáron

Magyar gyártók mutatkoztak be az olaszországi Bolognában hétfőn véget érő Cosmoprof kozmetikai szakkiállításon, amely Európa és a világ egyik legjelentősebb ágazati találkozójának számít.

Magyarország először állít ki nemzeti standdal a Bolognai Cosmoprof kozmetikai ágazati kiállításon a Milánói Főkonzulátus szervezésében - nyilatkozta a helyszínről Szilágyi Melinda milánói külgazdasági attasé az MTI-nek. Hangsúlyozta, hogy a kiállításon való részvétel célja a nemzetközi piacon versenyképes magyar kozmetikai vállalkozások és termékeik bemutatása, illetve exportjuk ösztönzése külföldi disztribútorok, nagykereskedelmi egységek, valamint szépség- és egészség-bolthálózatok irányába.

A magyar standon kilenc kozmetikai gyártó van jelen, amelyek a hazai szakmai ágazat minden területét képviselik a természetes és gyógynövény tartalmú krémektől és olajoktól a körömdizájnon át a szappanokig: a Hélia-D, a Harangvölgyi Kft., a Coconutoil Cosmetics, az Ilcsi, a Pearl Nails, a Sara Beauty Spa, a Gradiens Kft., az Alveola Kft. és a Mystic Nails.

Ezen kívül további öt magyar kozmetikai vállalat állít ki külön standdal.

A termékbemutatók mellett a kiállítás lehetőséget ad tárgyalások lebonyolítására számos nemzetközi nagy és közepes vállalat képviselőjével.

Szilágyi Melinda hozzátette, hogy a számos nagy kozmetikai gyártó eddigi magyarországi jelenléte is igazolja, hogy Magyarország ideális helyszín a kozmetikai, vegyipari és személyes higiéniai termékek és csomagolóanyagaik gyártói számára.

A bolognai szakkiállításon a világ minden részéről mintegy 2800 kiállító vesz részt.

Az olasz kozmetika és vegyipari szektorba érkező magyarországi import a teljes olasz vegyipari behozatal 15,8 százalékát tette ki 2017 első három negyedévében, ami növekedés 2016 azonos időszakához képest.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.