Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Március 10. 10:37, péntek | Belföld
Forrás: mti

Elkezdődött az e-receptek tesztelése több patikákban

Elkezdődött az e-receptek tesztelése több patikákban

Az eddigieknél jobb és biztonságosabb ellátási rendszer kialakítása a célja az e-recepteknek - mondta Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészeti Kamara elnöke az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Az e-receptek bevezetésének kísérleti projektje márciusban mintegy 30 patikában kezdődött meg, a tervek szerint novemberben országosan is bevezetik.
A kamarai elnök elmondta: a fejlesztés nyomán az orvosok e-receptre fogják a gyógyszereket felírni és ez alapján fogják a betegek a gyógyszereket a patikákban kiváltani.

Hozzátette: a fejlesztőkkel abban állapodtak meg, hogy a betegek még jó ideig "felírási igazolást" kapnak, hogy nyomon tudják követni, milyen gyógyszereket írt fel az orvos. Azt tapasztalták ugyanis, hogy a betegek gyakran "válogatnak" a felírt gyógyszerek között, a felírási igazolás pedig arra szolgál, hogy már azelőtt el tudják dönteni, melyik gyógyszert váltják ki, mielőtt elmennének a patikába.

A betegek nem a felírási igazolásra kapják meg a gyógyszereket - nyomatékosította.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket