Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. November 30. 19:28, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Elindult az adventi \"fényvillamos\" a fővárosban

Elindult az adventi \

Elindult a hagyományos adventi \"fényvillamos\", vagyis egy több mint 50 éves Ganz UV típusú, 39 ezer fehér és kék fényű ledes izzóval feldíszített járat a 2-es villamos vonalán csütörtökön kora este Budapesten.

Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója a járat ünnepélyes elindításakor, a Jászai Mari téren elmondta, hogy immár 9 alkalommal jár az adventi, karácsonyi és újévi időszakban a fővárosban a "fényvillamos".

Hangsúlyozta, hogy a karácsonyi fényeket egy három és fél kilométernyi a villamoskocsikra elhelyezett fényfüzér szolgáltatja, amelynek üzemeltetése, naponta csupán 100 forintnyi ráfordítást igényel.

Dabóczi Kálmán a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. vezérigazgatója úgy vélekedett, hogy a főváros arculatához hozzátartozó "fényvillamos" egy olyan, hagyományos attrakció, ami a békét és a megértést hivatott megjeleníteni a stresszes mindennapok közepette.

Ezért arra törekednek, hogy a jármű a város minél több pontjára jusson el, így a többi között szolgálatot fog teljesíteni az M3-as metrót pótló villamos vonalán is - mondta a cégvezető.

A "fényvillamos" november 30. és január 7. között, december 24. és 31. kivételével a 2, 14M, 19, 41, 42, 47, 49, 50, 56A, 59 és 69 jelzésű járatok vonalán közlekedik este 17 és 19 óra között. A villamoson normál díjszabás mellett lehet utazni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket