Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Július 12. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti/Fotó: MTI/Mohai Balázs

Elbúcsúztatják a Hableány magyar kapitányát és matrózát, módosul a hajóközlekedés

Elbúcsúztatják a Hableány magyar kapitányát és matrózát, módosul a hajóközlekedés

Pénteken búcsúztatják a dunai hajóbaleset két magyar áldozatát, a Hableány kapitányát és matrózát a folyó Margit hídhoz közeli szakaszán. A 11.00 órakor kezdődő búcsúztató alatt módosul a hajóközlekedés.

A Hableány sétahajó május 29-én este a Margit híd közelében süllyedt el, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet követően hét koreait sikerült kimenteni, a többiek meghaltak.

A BKV Zrt. és a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, hogy a búcsúztató idején a D12-es hajójárat a szokásostól eltérő menetrend szerint, kétóránként közlekedik. A pontos menetrendről a hajóállomásokon, a BKK honlapján, valamint a BKK FUTÁR alkalmazásban lehet tájékozódni.

Az áldozatok előtti tisztelgésként a D12-es hajójárat árbocán fekete szalaggal közlekedik. "A BKK és a BKV Zrt. tisztelettel adózik a tragikus baleset áldozatainak emléke előtt, és ezúton is szeretné együttérzését, részvétét kifejezni a hozzátartozók felé" - írták a közleményben.

A Panorama Deck Hajózási Társaság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a saját halottjainak tekintett kollégáik búcsúztatóján több hajó is részt vesz, azokon egy időben zajlik a szertartás.

Az érdeklődők a Margit híd Országház felőli oldaláról követhetik az eseményt. A szervezők azt kérik, hogy kizárólag virágszirmokat szórjanak a vízbe a budapesti hajók közös kürtjelére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket