Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Április 26. 07:42, szerda | Belföld
Forrás: mti

Csütörtökre és péntekre virradóra a hidegre érzékeny helyeken fagy várható

Csütörtökre és péntekre virradóra a hidegre érzékeny helyeken fagy várható

Csütörtökre és péntekre virradó éjszaka az északi völgyek mellett az Alföld hidegre érzékeny helyein előfordulhat néhány helyen gyenge, 0, mínusz 1 fok közötti fagy - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A kedden az ország felett átvonult hullámzó frontot követően északnyugati áramlással néhány fokkal hűvösebb és szárazabb levegő érkezik. Hozzátették: szerda reggelre hiába csökken nagy területen jelentősen a felhőzet, a szél élénk marad, így ekkor 3 és 8 Celsius-fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtökre és péntekre virradó éjszaka azonban a szél is jelentősen mérséklődik, így a Kárpát-medencét kitöltő hideg légtömegben a hidegre érzékeny helyeken már erősebb éjszakai lehűlés várható - tették hozzá.

Közölték: ekkor az Északi-középhegység völgyeiben mínusz 2, mínusz 3 fokos minimumok is előfordulhatnak, itt lehet a leghidegebb, de a Duna-Tisza köze homokhátságain is 0 fok köré süllyedhet a hőmérséklet kétméteres magasságban. Hozzátették: ez jellemzően 0 fok feletti értéket jelent majd, de néhány helyen az Alföldön is lehet 0 és mínusz 1 fok közötti legalacsonyabb hőmérséklet ezen a két napon kétméteres magasságban. A talaj mentén azonban némileg több helyen van esély az Alföldön gyenge fagyra.

Az elemzés szerint az ország döntő részén nem lesz fagy a héten, de az északi völgyek mellett az Alföld hidegre érzékeny helyein előfordulhat néhány helyen gyenge, 0, mínusz 1 fok közötti fagy.

Fotó: mti

Címkék: fagy, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket