Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Május 16. 09:08, kedd | Belföld

Családi napot rendeznek a honvédelem napja alkalmából vasárnap a Városligetben

Családi napot rendeznek a honvédelem napja alkalmából vasárnap a Városligetben

A honvédelem napja alkalmából családi napot rendez a Városligetben a Magyar Honvédség vasárnap: bemutatják többek között a honvédség harcjárműveit, lesznek közelharc- és tűzszerész-bemutatók, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonái pedig zenekari és díszelgőbemutatót tartanak.

Az esemény Facebook-oldala szerint a Városligetben vasárnap 10 és 18 óra között bemutatják a Magyar Honvédség high-tech eszközeit és a látogatók megismerkedhetnek a modern hadsereg mindennapjaival.

Bemutatják többek között a Lynx gyalogsági harcjárművet, a Gidrán páncélozott harcjárművet és a Leopard harckocsit, valamint az Atlas légvédelmi rakéta indítóállványát és a Skylark 1-LEX pilóta nélküli felderítő repülőt.

A rendezvényen 22 honvédségi kiállító vesz részt, ott lesznek a vegyvédelmisek és a mélységi felderítők, a tűzszerészek pedig statikus bemutatót tartanak robottal, bombaruhákkal, pajzzsal, fémkeresővel és hatástalanított bombatestekkel.

A toborzóponton airsoft- és lézerpuska-lövészet, VR-szimulátor, valamint mobil akadálypálya vár mindenkit, és ott az önkéntes és szerződéses szolgálatról is lehet bővebb információkat kapni.

Az MH Sportszázad standjánál olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportolókkal, valamint válogatott katonasportolókkal lehet beszélgetni, akik pedig szeretnének részt venni a honvédtisztképzésben, azok a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar sátránál kaphatnak részletes tájékoztatást.

A magyar katonáknak 1849. május 21-én, a tavaszi hadjárat végén három hétig tartó ostrom után sikerült visszaszerezniük a budai Várat. Ennek emléket állítva 1992 óta május 21. a honvédelem napja.

Fotó: Honvédelem.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket