Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. Január 25. 07:50, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Az ország nagy részén ónos esőre figyelmeztet a meteorológia

Az ország nagy részén ónos esőre figyelmeztet a meteorológia

Az ónos eső veszélye miatt tizenhárom megyére és a fővárosra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő hajnalban.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Budapesten és Pest megyében, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében van érvényben a citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés.

Az Északi-középhegységben és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében inkább hó várható. Éjfélig általában maximum 2 centiméter, de északkeleten akár 5 centiméter hó is hullhat. Kora estétől viszont az északi-északkeleti megyékben is ónos eső váltja fel a havazást - tették hozzá.

Az előrejelzés szerint hétfőn a hőmérséklet csúcsértéke mínusz 1 és plusz 4 Celsius-fok között alakul. Késő este mínusz 2 és plusz 3 fok közötti értékekre lehet számítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket