Zemplén infó
2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2019. Április 03. 05:00, szerda | Külföld
Forrás: mti

Az EU beruházási csomagot fogadott el 10 tagállam, köztük Magyarország

Az EU beruházási csomagot fogadott el 10 tagállam, köztük Magyarország

Az Európai Bizottság kohéziós politika keretében 4 milliárd eurós (egy euró mintegy 322 forint) beruházási csomagot fogadott el 10 tagállam 25 nagyszabású infrastrukturális projektje számára.

Magyarország esetében a támogatás jobb forgalmi összeköttetéseket tesz lehetővé Budapest körül a torlódások csökkentése és a jobb közlekedésbiztonság elérése érdekében - közölte az uniós bizottság kedden.

A beruházási csomag Bulgáriát, Csehországot, Görögországot, Lengyelországot, Magyarországot, Máltát, Németországot, Olaszországot, Portugáliát és Romániát érinti. A projektek a szakpolitikai területek széles körére, mint az egészségügy, a közlekedés, a kutatás, a környezetvédelem és az energia terjednek ki. A nemzeti társfinanszírozásokkal kiegészítve a projektek teljes beruházási értéke eléri a 8 milliárd eurót.

Mint közölték, az uniós bizottság 105,5 millió eurót (mintegy 34 milliárd forint) különített el a budapesti körgyűrű déli részének fejlesztésére, ezen belül út- és hídfelújításra, valamint új kerékpárutak építésére. A projekt megvalósulásával lerövidül az érintett területen naponta közlekedő 90 ezer jármű menetideje, és javul a közlekedés biztonsága. A forgalom városközponttól elterelésével a forgalmi torlódások is mérséklődnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 15. 09:00, vasárnap | Külföld

Romániában öt ember meghalt, több százat evakuálni kellett a heves esőzések és áradások miatt

Romániában öt ember meghalt, több százat evakuálni kellett a szombatra virradóra bekövetkezett heves esőzések és áradások miatt. A legtöbb kárt Galac megyéből jelentették.

2024. Szeptember 14. 08:44, szombat | Külföld

A nyugati fegyverek oroszországi bevetése is témája Joe Biden és Keir Starmer washingtoni tárgyalásainak

Az Ukrajna rendelkezésére bocsátott nyugati fegyverek oroszországi bevetése is témája Joe Biden és Keir Starmer washingtoni tárgyalásainak

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Külföld

Az ukrán elnök elutasította a kínai-brazil béketervet

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök destruktívnak nevezte és elutasította a kínai-brazil béketervet, mivel szerinte az nem több egy politikai nyilatkozatnál, amelyet ráadásul nem egyeztettek Ukrajnával.

2024. Szeptember 12. 19:48, csütörtök | Külföld

Putyin: a nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek bevetése a NATO közvetlen részvételét jelentené a háborúban

nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek Oroszország elleni bevetése a NATO-országok közvetlen részvételét jelentené az ukrajnai harci cselekményekben