Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Augusztus 27. 07:16, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Átadták az Országos Diákfilmszemle elismeréseit

Átadták az Országos Diákfilmszemle elismeréseit

Összesen harminc, filmmel és videóval foglalkozó fiatal alkotó részesült elismerésben vasárnap a 25. Országos Diákfilmszemlén.

Nagydíjat kapott Fái Bernadett Az idő vasfoga című szociografikus dokumentumfilmje. Fődíjat kapott az általános iskolás korcsoportban Bánsági Petronella Kémlány című műve, a középiskolások közül Kancsó Péter és a 12/A Utópiák című alkotása, míg a fiatal filmesek körében Sipos Bence és Halász Gábor Váratlan vár a határon című alkotása - közölték a szervezők az MTI-vel.

További 26 fiatal filmes különdíjakat vehetett át többek között a művét jellemző emberségességért, a hiteles ábrázolásért, az eredeti ötletért, a tiszta művészet közvetítéséért és a mély gondolatért.

A POLIFILM Műhely Közhasznú Alapítvány, az Aranytíz Kultúrház és a Ház a Réten Közhasznú Kulturális Egyesület 25. alkalommal rendezte meg filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét szerdától vasárnapig.

Címkék: díj, diák, film, filmszemle

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket