Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Január 07. 16:33, hétfő | Belföld
Forrás: mti

A vízórák ellenőrzésére figyelmeztetnek a fagy miatt

A vízórák ellenőrzésére figyelmeztetnek a fagy miatt

A hideg idő miatt a vízórák ellenőrzésére figyelmeztet a Fővárosi Vízművek.

A társaság hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: azt kérik, aki még nem tette meg, minél előbb ellenőrizze, hogy az elmúlt napok fagypont alatti időjárása nem okozott-e kárt a vízórában vagy a kerti csapban, vezetékben, és gyorsan helyezze biztonságba azokat.

Elfagyott mérők esetén a Fővárosi Vízművek Vízvonalát kell hívni a 06-1-2477777-es számon, míg kerti csap vagy vezeték fagyásakor, törésekor szakemberhez kell fordulni.

Emlékeztettek, a belső hálózat és a vízmérők fagy elleni védelméről az ingatlan tulajdonosának kell gondoskodnia. Ha a meghibásodás ennek elmulasztásából ered, a mérő cseréjének költségét, illetve az elfolyt víz díját is az ingatlantulajdonosnak kell viselnie.

A vízmérők, csövek és egyéb szerelvények elfagyása jelentős költségeket és váratlan kellemetlenségeket okozhat a háztartásoknak. A hideg hatására eltört vezetéken keresztül ugyanis egy óra alatt is akár a többszöröse ömölhet a szabadba egy átlagos család napi vízfelhasználásának. A másik veszély, hogy az elfagyott vezetékben jégdugó keletkezik, ami vízhiányt idézhet elő az ingatlanban - hangsúlyozták.

Azt ajánlják, hogy a fogyasztók tavaszig rendszeresen ellenőrizzék, nincs-e víz az aknában, valamint figyeljenek arra is, hogy helyén van-e az aknafedél, aminek a hőszigeteléséről is érdemes idejében gondoskodni. A fagy elleni védelemre számos megoldás található a Fővárosi Vízművek honlapján, a www.vizmuvek.hu/fagyveszely oldalon - olvasható a közleményben.

Címkék: fagy, időjárás, vízóra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket