Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Szeptember 20. 18:38, szerda | Belföld
Forrás: mti

A várható sok eső miatt piros figyelmeztetést adtak ki több térségre

A várható sok eső miatt piros figyelmeztetést adtak ki több térségre

A csütörtökön várható sok eső miatt több megyére első- és másodfokú, Borsod-Abaúj-Zemplén megyére pedig a legmagasabb, harmadfokú (piros) figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerda kora este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: késő estétől északkeleten, keleten sokfelé várható eső, zápor. Nagy területen (főként az Északi-középhegység keleti részén és a Tiszántúlon) várható 20-40 milliméter fölötti csapadék, azonban nem egy helyen akár 50-60 milliméternél is több eső eshet.

A sok eső veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplénre a legmagasabb fokú figyelmeztetést, Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki csütörtökre. A 24 óra alatt várható jelentős mennyiségű csapadék miatt Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Kitértek arra is, hogy a Dunántúlon és északkeleten viharos szélre is készülni kell. Az erős szél veszélye miatt szintén Borsod-Abaúj-Zemplén megyére adtak ki - elsőfokú - figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint csütörtökön a legalacsonyabb hőmérséklet 8-13, a legmagasabb hőmérséklet 12-17 Celsius-fok között valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket