Zemplén infó
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2013. Március 23. 17:38, szombat | Belföld
Forrás: MTI

A Jobbik átfogó fogyasztóvédelmi razziát követel a közműcégeknél

A Jobbik átfogó fogyasztóvédelmi razziát követel a közműcégeknél

A Jobbik átfogó fogyasztóvédelmi razzia beindítását követeli a kormánytól a közműcégek visszaéléseinek felderítésére - közölte Z. Kárpát Dániel, a párt országgyűlési képviselője szombaton, budapesti sajtótájékoztatóján.

A Jobbik szerint egyes közműcégek és az általuk használt "visszaélési formák térnyerése" csorbítja a kormány rezsicsökkentéssel kapcsolatos törekvéseit - mondta az ellenzéki politikus.
Példaként említette, hogy egyes közműcégek a válság, vagy a rezsicsökkentés miatt kieső bevételek egy részét úgy próbálják pótolni, hogy a gyenge fizetési hajlandóságú ügyfeleket elkezdték "fokozottan és indokolatlanul vegzálni".
Ennek részeként - a Jobbik tapasztalatai szerint - egyes cégek akár magánnyomozókat is bevetnek az ügyfelek ellen, vagy egységesen 540 ezer forintban határozzák meg a fizetendő kötbért, vagy kiadják a követeléseiket magáncégeknek, vagy a mérőóra hitelességéről a saját szakértőjük dönt, aki így érdekelt lehet abban, hogy hibásnak találja a mérőórát.
Az ellenzéki párt éppen ezért azt követeli, hogy a kormányzat, az állami szervek és a hatóságok együttesen tárják fel ezeket a visszaélési formákat és készüljön egy átfogó állami stratégia a fogyasztók védelmére.
Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta: ezekkel a lépésekkel megakadályozható lenne a kormányzat rezsicsökkentési terveinek "csorbulása". Hozzátette: a Jobbik továbbra is támogatja a rezsicsökkentést, azonban a mértékét kevesli, mert az ellenzéki párt szerint 30 százalékos csökkentést is "elviselne a rendszer".

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.