Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Február 03. 10:12, szombat | Belföld
Forrás: mti

A fél országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat

A fél országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat

A havazás veszélye miatt szombatra a fél országra első fokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez szombat hajnalban eljuttatott veszélyjelzésük szerint Budapesten és Pest megyében, továbbá Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna és Veszprém megyében van érvényben az elsőfokú figyelmeztetés a havazás miatt.

Azt írták: napközben többfelé várható intenzív csapadék, a Dunántúlon, a Duna-Tisza-közén több helyen és Észak-Magyarországon már jellemzően havas eső, havazás formájában. A hegyvidéki területeken 10-15 centiméter hó is hullhat. Síkvidéken általában inkább olvadni fog, de a csapadék intenzitásának függvényében pár centiméter vizes hó több helyen is megmaradhat. Az intenzívebb csapadék szombat estére északkeletre szorul vissza.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyére a sok eső veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. Itt a nap folyamán 20 milliméternél több eső is hullhat.

Kiemelték továbbá, hogy este a Dunántúli-középhegységben viharossá fokozódhat az északnyugati szél.

Az előrejelzés szerint szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén általában plusz 1 és 5 fok között alakul, de délkeleten plusz 6-8 fok is lehet. Késő este 0 és plusz 5 Celsius-fok közötti hőmérséklet valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket