Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Június 25. 10:04, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotóillusztráció: pixabay

A dizájnerdrogok is a legveszélyesebb kábítószerek között

A dizájnerdrogok is a legveszélyesebb kábítószerek között

A felhasznált kábítószerek ötven százaléka dizájnerdrog, ezért fontos a használatukkal szembeni fellépés - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Rétvári Bence közölte, Magyarországon van az Európai Unió egyik legrugalmasabb, de legszigorúbb drogszabályozása, hiszen nemcsak egy adott kábítószert, hanem annak törzsképletét is szankcionálják, így ha az megjelenik egy új névvel ellátott szerben, az érintett büntethető.

Hozzátette, a dizájnerdrogok a legveszélyesebbek a kábítószerek között, hiszen kevésbé kiszámítható a hatásuk, és gyorsabban terjednek például azért, mert nagyon olcsók.

Az államtitkár a legfontosabbnak a dizájnerdrogokkal szembeni fellépést nevezte, s kiemelte, már több mint hetven törzsképlet került fel az említett tiltólistára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél

2024. Szeptember 19. 06:00, csütörtök | Belföld

Árvíz - Orbán Viktor: megkezdődött a védekezés legnehezebb szakasza

Megkezdődött az árvízi védekezés legkomolyabb és legnehezebb szakasza, ami a számítások szerint jövő hét csütörtökig tart

2024. Szeptember 19. 06:00, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: kisebb lesz az árvíz, mint 2013-ban

A becslések szerint a maximális vízszint 40 centiméterrel alacsonyabb lesz, mint a 2013-as nagy árvíz idején Budapestnél, illetve a város feletti folyószakaszokon -